Tips And Tricks

Let op: Te heet stylen kan de kleur vervagen!!!

Eindelijk heb je de haarkleur die altijd al wilde hebben. Het heeft jou veel geduld gekost om hier te moeten zitten want wij hebben natuurlijk geprobeerd om de mooiste haarkleur van de hele wereld te maken.

Nu ga je thuis een keer je haar stylen zie in de spiegel dat de kleur helemaal vervaagd en anders is. Schrikken....zoveel geld betaald en nu is de kleur al helemaal weg! Balen natuurlijk...........

Hoe kan dat?

Het haar is op alle fronten gevoelig. Zeker wanneer het haar gekleurd is of geblondeerd.

We drogen het haar met een föhn en stylen het daarna misschien met een krultang of stijltang. Zorg dat je tools niet te warm zijn. 185gr is de ideale warmte om haar te drogen en te stylen dus zet je tools zeker niet warmer.

Bescherm je haar ook van te voren. Mijn Favoriete product is hiervoor Moroccanoil Perfect Defence Protect! Het lijkt een haarspray te zijn maar dat is het zeker niet. Het voelt niet nat aan wanneer het opgebracht wordt en geeft het haar stevigheid en het kapsel houdbaarheid.

Lukt het niet om je haar op deze warmte glad te krijgen dan zul je toch naar een andere föhn of stijltang moeten kijken.  GHD is hierbij het merk wat de föhns en stijltangen wat je zeker zult waarderen.


Weg met  die kleine pluishaartjes!

Wie kent het niet. je hebt je haar mooi geföhnd en gestyld. Zie je in de spiegel toch nog steeds dat je haar niet glanst en dat er van die kleine haartje rond dwarrelen bij de aanzet. Doe je er haarlak op wordt het te stug en doe je er een Gel op dan is het te plakkerig en je kapsel is helemaal ingestort.

Breng een beetje Moroccanoil Treatment aan op de rug van je hand, ga met een grote make-up kwast over je hand heen en wrijf met de mak-up kwast over die kleine haartjes en over die gedeeltes die niet glanzen. 

Resultaat is een mooi glanzend houdbaar kapsel zonder pluishaartjes.

Voila!


Eerste hulp bij geen volume in het haar!

Vaak hoor ik, " Michael ik krijg geen volume in mijn haar ".  Ik doe al een schuim, extra stevig in het haar en het zakt nog in!

Daar ligt de fout. Vaak is het product te stevig en te plakkerig om nog elasticiteit in het haar te houden! Je trekt als het ware de spanning en volume uit het haar waardoor ook geen volume meer heeft.

De oplossing vind ik zelf, Moroccanoil Volumizing Mousse. Soms geef ik dit product een upgrade door aan dit product, in mijn hand, Moroccanoil Thickening Lotion eraan toe te voegen en dan op het haar aan te brengen.

Plaatsen die extra aandacht nodig hebben zoals misschien het pony gedeelte, behandel ik dan nog anders maar het is heel handig. 

Ik spray OP DE BORSTEL, een klein beetje Moroccanoil Root Boost Volumizing Spray en begin te föhnen aan de aanzet van dat gedeelte wat extra aandacht nodig heeft. zo komt het product daar waar het nodig is en je hebt volume wat je altijd hebt gewenst!

 


My Favorites


Moroccanoil TreatmentMoroccanoil Perfect DefenseMoroccanoil Dry Shampoo Light/Dark